diumenge, 28 de juliol del 2013

EFEMÉRIDES POC AGRADABLES



Observem primerament la data on Catalunya perd els seus drets i la seva independencia de gestió, arran de la derrota en la guerra de Succesió del 1714. No oblidem n´obstant com a referència histórica que la guerra en realitat acabá el 1715 amb la caíguda de Mallorca, comunitat amb la que Catalunya compartía obvis lligams histórics, i una ferma aliança en pro del candidat de la família dels  Austria.



RENDICIÓ DE BARCELONA-11-09-1714


11-09-1714-Barcelona
                          

                                                  
 El més destacable d´entrada es la enorme concentració de plánetes en el signe de Verge a tan assenyalada data.
Vergé signe d´obligacións i feina, salut , sentit crític i refinació en la excel.lència.
Es significatiu també,  l´aspecte de quadratura de Mart a Lleo amb Neptú a Taure.
L´oposició de Venus i Lluna amb Júpiter…,..però seguim avançant..

Progressant la carta ...a data de 2013

Carta progressada per 2013 del 11-09-1714- Barcelona
                           

                    Si observem atentament aquesta carta progressada  podem observar qüestions molt interessants. L´ Octubre de 2012 la Lluna progressada va estàr en estreta conjunció amb el Sol de la carta, i  l´anécdota es que fa molt poc s´han escrit dos llibres explicant els fets d´aquest periode históric del 1714 , l´historia (la Lluna),  actualitzada. Aixos pot servir a titol anecdótic, no  obstant, hi a  altres  elements a considerar.

*Simplement valorar-em els tránsits de planetes mes lents i significatius. La carta ha viscut tot tipus de tránsits que han activat tots els aspectes continguts en ella, per exemple als voltans de 1775, el transit de Plutó a Capricorni va  fer quadratura i va  activar l´oposició Júpiter a  Lluna i no va succeir res molt trascendent que camvies la condició de Catalunya, si de cas es van suavitzar algunes condicions al permetres el lliure comerç amb América, el  pas de Plutó per Acuari activan la quadratura Mart amb Neptun, aixos va portar  l´atac dels exercits espanyols contra la naixent Republica Francesa a traves de Catalunya, envaint part de la Catalunya Nord , la coneguda com guerra del Rosello, del 1793 al 1795, aquest transit es reprodueix en el periode 2029-33. 

Si seguim analitzan els tránsits de Plutó, veiem que el transit de Plutó a Peixos en oposició al natal de  la carta, i en oposició amb l´stellium de planetas a Verge en el  periode de 1802 a 1814, va coincidír amb la guerra de l´Independencia...la declaraçio de Catalunya com a territori segregat d´Espanya i sota protectorat frances al 1810 ,i posteriorment anexionade a França des de 1812 fins Mars del 1814. Aquest transit es reprodueix en el periode 2043-2055.

*Si analitzem els tránsits de Urà veiem com l´any 1765 Urà en transit arriba al  Júpiter de la carta, un fet que es repeteix en el periode  2015-2017.
Si observem quan Urà activa en transit altres punts sensibles de la carta com per exemple amb Neptu  l´any 1769-70, i posteriorment en el periode 1853-54, podem recordar com dades históriques que en aquell moment Eusebi Guell economista e industrial catalá, el  pare del conde Guell, i defensor del proteccionisme devant el lliure-cambisme, demostrava com el balanç comercial de Catalunya envers Espanya li era perjudicial. En el seu pas per Cranc en cuadratura amb  la Llúna el 1785 i el 1869-71, aquest últim pas, era el periode en que el general Prim es convertía en l´home mès poderos d´Espanya, i portava  Amadeu  de Saboya com a nou rei destronan als borbons. En conjunció amb Mart en el 1770  i en el 1855, i a Verge en el  periode 1797 –1800 i posteriorment el  1881-85, el moment on se li fa entrega a Alfons  XII del “Memorial de greuges”, el moment on projecte polític, catalanisme i burguesía agafen el timó d´un nou impuls de reafirmació  propia, davant aixo si,  la resistència de Madrid.

*Si observem els tránsits de Neptù  es molt interesant valorar els periodes en que el seu transit per Peixos fa oposició al stellium a Verge de la carta natal de 1714, el  periode entre 1850  i 1858  per exemple , i el  periode en que torna a la  seva  posició d´origen a Taurè en els anys 1879 i 1882.

En  un futur  inmediat cal afegir al voltant de les progressions la que efectúa la lluna progresada envers la lluna radical de la carta exactament cap el periode del Juny de 2014 i sobre el Mart rogressat el Gener de 2015, la de Mercuri progressat sobre Mart en un parell d´ánys, la de Mart  progressat sobre Venus també simultani.
Encara quedan uns anys de Venus progressat a Besons i el  Sol  progressat a Cranc.

En definitiva  els tránsits  semblan incidir especialment a la carta com marcadors de fets de caire politic i social , e igualment les progressions semblen re-actualizar i sincronitzar-se amb actuacions i succesos inscrits a l´inconscient colectiu del  poblè catalá i que es tradueixen en fets socials i politics.

Però ara valorarem un altre consecuencia d´aquesta derrota que va significar la supressio del regim d´estat federat dins la monarquia Espanyola.


DECRET DE NOVA PLANTA-1716

                           
Decret de Nova Planta-16-01-1716-Madrid

 
                                
En aquesta carta  amb un Sol situat a uns 26º de Capricorni quadrat amb la Lluna, tenim tambe a Mercuri, (llengua-idioma)  a 13º de Capricorni en quadratura a Saturn, i tambe val  a dir-ho en aspecte harmònic amb altres planetas, el que d´alguna manera defineix un intent restrictiu e impossitiu però que no desarrela ni extermina en la realitat l´identitat del pais. Aquesta voluntat d´uniformitzacio i dissolussio de l´anima del pais es pot veure reflexade en altres aspectes, la conjunció de Jupiter amb Neptú per exemple, amb  el  seu aspecte de quadratura amb Venus no sembla lo suficienment agressiva, pero no es pot dir el  mateix de l´oposicio de Mart amb Plutó.



             Progressio de la carta del decret de Nova Planta per 2013
                              

                     
 La progressio ens presenta com a fet incuestionable la sincronicitat de la conjuncio de la lluna progressada a Verge amb el Plutó a Verge de la carta, el 11-09 del 2012 que significa la gran manifestacio del 11 de Septembre de aquell any, signe aquest Verge que cal  no oblidar-ho, té una importançia extrema a la carta del 1714.
Val a dir que a finals del 2013 e inicis del 2014 la progressio de la Lluna fara contacte amb -Venus-Mart-Urà a Balança, i el cos emocional del collectiu Català sera quan decideixi, o be pactar, o be no fer-ho, en quansevol cas Ura es pro –independéntista.
Tambe es visible com el Sol progressat actualment a Escorpi , el signe de Catalunya, està en oposicio a la conjuncio Jupiter (Llei)-Neptú (De disolusio) del decret de Nova Planta, i que fara també conjuncio exacte al 2014 amb el Lilith de la carta.

Si considerem els transits sobre la carta natal del decret de Nova planta cal destacar un parell de cuestions. En primer lloc  valorar el moment en que Plutó en transit  per Capricorni, fa conjuncio amb el Mercuri a 13º, i aixos succeix en el  periode  2013-2015,  i amb el Sol a 26º en el  periode 2020-2023.
En segon lloc els transits de Plutó sobre el tandem Jupiter-Neptù a Taure, que es va donar al periode de 1858-68, época convulsa on la monarquia borbonica es veia contestada cada cop mès, i on un català, el general Prim es convertía en l´espanyol més poderós¡, i per altre banda els transits de Urà sobre Taure al 1768-72 i de nou el 1853-56 i el 1936-39.

RESUM

-Al voltant de la guerra de Sucessio i les seves conseqüències com el decret de Nova Planta s´han dit moltes coses , però amb el referent astrologic cal asenyalar  com la progressio de la Llune a les cartes referenciadas destaquen per aquest moment historic sincronitzacions molt significatives.
-Al mateix es pot dir de les progressions del Sol…, per tot aixos i ates tambe els transits implicats, que encara que molts es repeteixen  historicament,  mai com ara, s´havien sincronitzat amb aquestes progressións tan punyents.
-En definitiva aixos cuestiona i exigeix una revisio i superacio drastica del status-quo de Catalunya,  que en bona mesura esta determinada per aquets succesos historics.
-Per tant el  periode de 2012-15 i de 2020.-2023 es significa com  molt important per que es donin aquets camvis, si  es valoran les cartas examinades fins ara. 

ADMINISTRADOR


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada